ARRANGEMENTER

Arrangementer

Aakjærselskabet har hvert år 30 - 50 arrangementer lige fra Jenlefesten med ca. 1000 besøgende til litterære filosofiske foredrag med 20 besøgende.

Nogle er meget dyre at gennemføre, så som drama og Jenlefesterne, hvor det er svært at få arrangementerne til at løbe rundt.

Men Aakjærselskabet er sat i verden for at vise hele Aakjærs palette af genre. Derfor søger vi også sponsorer og annoncører.

Samtidig er det på alle måder vigtigt, at vi har rigtig mange medlemmer, der kan gøre selskabet levende. Derudaf får vi også de mange frivillige, som er helt nødvendig for at arrangementerne kan gennemføres.

Ved administrationen af så mange arrangementer, kan der ske fejl. Nogle bliver også påført os udefra, så som foredragsholdere, der springer i målet o.l.

Vi forsøger at kompensere - så godt vi kan - og beder om forståelse!!

Vore indendørs arrangementer foregår i Laden eller på Høloftet og Forsamlingshuset. I Laden sidder man både på bænke og træstole.

70 stole foran scenen er markeret, men ikke nummereret. Her er de dyreste billetter. I Laden kan der være ca. 250 pladser, der oftest er fyldt helt op.

 

Aakjær er folkemusikkens fader, hvorfor vi satser på denne genre med 3 til 6 arrangementer om året i Laden.

 

På Høloftet og Forsamlingshuset er der 60 til 90 pladser. Her laver vi små musikarrangementer, foredrag og møder af forskellig slags.

 

De 3 lokaler er også Aakjærselskabets Museumscafé, hvorfor man ikke må medbringe drikkevarer til arrangementerne.

 

Til daglig fungerer Laden som både Museumscafé og madkassehus. Man er velkommen til at medbringe mad, kaffe, brød o.l., men ikke alkohol.

Er man et større selskab, vil vi rigtig gerne vide det på forhånd,så ring til koordinatorerne på

 

24 26 00 25

 

De selskaber, der har købt adgang til Jenles Museum har første ret til Laden.

 

Øverst Laden og til højre Høloftet.

På Høloftet er der året rundt et godt indeklima, hvorfor vi kan holde en række meget forskellige arrange-menter.

I alle lokaler er der en intim stemning, men ikke altid den bedste sidde-komfort.

Overalt er der udstillinger, som relaterer til Aakjærfamilien og deres liv på Jenle.

TIL ARRANGEMENTER PÅ AAKJÆRS KUNSTNERHJEM JENLE ER DER OFTE MULIGHED FOR AT KØBE 3 JENLEMADDER O.L. SE NÅR DU KØBER BILLETTEN. DU KAN OGSÅ KOMME PÅ RUNDVISNING.

DE EKSTERNE AKTIVITETER.

Aakjær er fortsat en meget kendt forfatter og som læses, synges og citeres meget. Det er derfor helt naturligt, at Aakjærselskabet er med på kulturelle arrangementer over hele Danmark.

Øverst ses vores stand på Bella Center i forbindelse med Bogforum, hvor vi besøges af ca. 3.000. Ordkraft i Aalborg, Kulturdage på Mors er også steder, hvor besøgstallet er højt osv.

 

Vi har flere vandreture bl.a. ved Sjørup og Karup Å og Fly.

 

Vi arrangerer guidede busture omkring Skiveegnen.

 

Flere ansatte og frivillige tilknyttet Aakjærselskabet har også fortælle- og foredragsvirksomhed. Aakjærselskaber har intet med de private arrange-menter at gøre. Vi bedømmer heller ikke kvaliteten o.l.

 

Gennem de eksterne aktiviteter er Aakjærselskabet i kontakt med godt 10.000.

 

 

Aakjærselskabet

Jenlevej 6

7870 Roslev

24 26 00 25

Aakjærselskabet er et af Europas største litteraturselskaber, og har ca. 2500 medlemmer.