LITTERATUR

Kristian Halken

Kalle Mathisen

 

 

Den 20. og 21. juni kl 19:30

2 aftener med Litteratur-teater i laden med skuspiller Kristian Halken og musiker Kalle Mathiesen

 

20. Juni 2018 kl 19:30

Johannes V. musikalsk og anarkistisk protræt af èn af Danmarks største forfattere.

 

JOHANNES VE

Musikalsk og anarkistisk portræt af én af Danmarks største forfattere

Johannes V. Jensen som var modtager af Nobelpris i literatur, globetrotter, antropolog, forfatter, journalist, fremskridts-begejstret, Darwinist, familiefar, livsnyder, provokatør, elsker, kirkemodstander, romantiker, kyniker, beundret og forhadt. Han ville ikke selv have sit liv lagt til skue. Alle breve blev brændt, så tilbage blev kun det vigtigste: hans ord.

Skuespiller Kristian Halken har sammen med musiker Kalle Mathiesen taget disse ord og lagt dem ind i en musikalsk og anarkistisk historie. Halken’s portræt er skabt med en blanding af tør underspillet visdom og finurlig humor og en meget tydelig tolkning af Johannes V. Jensens tekster.

 

21. juni 2018 kl 19:30

Hedebølge - en forestilling om Jeppe Aakjær.

 

Af Kristian Halken

Tag på en musikalsk livsrejse med udgangspunkt i landet ved Karup Å som, Jeppe Aakjær både elskede og foragtede, men altid bar i hjertet. Jeppe Aakjær brød med den sociale arv, med livet som gårdmandsknægt, og kom til København, hvor hans forfatterskab for alvor tog fat. Trods stenbroen og kulosen, var det altid marken og den høje jyske himmel, der drev hans pen.

Dette er historien om Jeppe Aakjær. Det begyndte i Aakjær, Fly sogn, og det sluttede i Salling.

Medvirkende: Kristian Halken og Kalle Mathiesen

Litteratur

Litteraturdag på Jenle

 

LØRDAG D. 1. SEPTEMBER KL. 13:00 - 17:00

 

 

Marianne Jørgensen

 

Marianne Jørgensen er tidligere lærer, nu forfatter og foredragsholder og har skrevet flere bøger og blandt andet de to historiske bøger: De tavse vidner / 2015 og nu i 2018 Gudruns arv.

"De tavse vidner" er en historisk roman, der fortæller historien om et borgerkrigshærget Danmark under Grevens Fejde. I efteråret 1534 bliver herregården Kjeldgaard truet af det ulmende oprør blandt de jyske bønder, som har samlet sg om Skipper Clement. "De tavse vidner" er en grumt realistisk fortælling om en mørk periode fra danmarkshistorien, der dog også viser de venskaber, erfaringer og håb, som kan vokse ud af tumultfyldte og voldelige tider.

Gudruns arv er en selvstændig fortsættelse af De tavse vidner. I denne bog følger Marianne Jørgensen en række personer og deres udvikling i årene efter 1550. Forfatteren tegner et uroligt billede af Danmark – et hverdags-Danmark, hvor det er kvindernes liv og perspektiv, der dominerer.

 

På litteraturdagen på Jenle sætter Marianne Jørgensen fokus på Gudruns arv og med et tilbageblik på De tavse vidner.

 

 

 

 

 

 

Jens Andersen

med sine biografier, bl.a om Astrid Lindgren.

 

Jens Andersen er skribent, biograf, forfatter og foredragsholder. Han har skrevet flere biografier og blandt mange står Jens Andersen eksempelvis bag den meget populære bibliografi ”Denne dag, et liv” om Astrid Lindgren.

Jens Andersen har, som en af de få, fået adgang til ellers ukendt materiale om det svenske nationalikon, og har gennem hele forløbet arbejdet tæt sammen med Astrid Lindgrens datter Karin Nyman. ”Der skal der mod til at skrive en biografi om et klenodie som Astrid Lindgren. Men Jens Andersen har gjort det forbilledligt”, hvor det fra Politiken lød: ”Det er en uophørligt fascinerende og gribende bog, som Andersen har skrevet. Også den, som tror at vide det meste om Astrid Lindgren, vil blive overrasket, overvældet varm og rørt.”

 

 

 

 

 

I løbet af eftermiddagen vil der også være mulighed for at møde og lytte til klassisk musik på klaver udført af Nicoli Kahna Kehlet Hansen

 

 

 

Aakjærselskabet

Jenlevej 6

7870 Roslev

24 26 00 25

Aakjærselskabet er et af Europas største litteraturselskaber, og har ca. 2500 medlemmer.