Musik

MUSIK PÅ JENLE

Klassik musikaften i Forsamlingshuset/laden fredag den 17. august kl 19:30

med Maria Elisabeth Hersing og guitaristen, Jakob Wredstrøm

Maria Elizabeth, der i dag bor på Sjælland, kommer fra Salling ved Skive, og har hele sin opvækst holdt af de store vidder og den skønne natur omkring Limfjorden.

Billet priser:

 

 

Billetter kan nu købes ved døren pris kr. 125,00

 

 

 

 

 

 

Jenle er et særligt sted. Her har en stor digter med udsigt over Limfjorden siddet og skrevet litteratur, der gav ekko i det ganske land, og som var med til at forandre livsvilkår for nogle af dets beboere.

 

Det er ikke nogen lille ting.

 

Mine nye sange er inspireret af bogen ”Circling San Francisco Bay” af den amerikanske forfatter, Virginia Andersen.

 

Melodierne er skrevet i inspiration af teksten. Det er derfor helt særligt at få lov til at spille mine nye sange, der hvor Jeppe Aakjær har skrevet, og hvor han har fået besøg af komponisten Carl Nielsen. Her blev Jens Vejmand født. En uopslidelig tekst til en udødelig melodi. Det sætter tingene i perspektiv og gør det til noget af en ære at spille sine sange her. Der er noget at leve op til.

 

Det halve af glæden ved at spille i Salling er, at spille hjemme hos mine rødder og møde mange af dem, jeg har kendt hele livet. Jeg håber at se rigtig mange af dem på Jenle d. 17. august.

 

Maria Elizabeth, der i dag bor på Sjælland, kommer fra Salling ved Skive, og har hele sin opvækst holdt af de store vidder og den skønne natur omkring Limfjorden.

Jeppe og Johannes Show på Høloftet Onsdag den 10. oktober kl 19:30

ved Troels Laursen og Samuel Frederiksen

Skoleinspektør Samuel Frederiksen, Hvalpsund og Sogne- og sygehuspræst Troels Laursen, Ullits, lede publikum gennem et program med fællessang, oplæsning på dialekt og fortællinger om de to store og forskellige digtere. De boede på hver sin side af Limfjorden mellem Sundsøre og Hvalpsund, og udover at være kollegaer til fælles inspiration, havde de også et livslangt venskab.

Det vil være velkendte og mindre kendte værker af de to jyske tenorer, der vil blive brugt til at fortælle om dem og om deres venskab og den tid de levede i.

De to initiativtagere vil gerne understrege, at de ikke er eksperter udi hverken Jeppe Aakjær eller Johannes V. Jensen, men at de til gengæld er drevet af glæden over og ved sangen, samt den gode fortælling som de nu gerne vil dele med andre. Derfor har programmet også fået navn af show, så der er lagt op til et par timer med både oplysning og underholdning. Et program for både sanger- og lattermusklerne.

 

Billet priser:

 

Der kan købes billetter ved døren pris kr. 100,00

 

 

 

Koncert i Laden den tirsdag den 22. maj kl 19:30 med Skive Musikskoles kor

Koret har fokus på Jeppe Aakjærs sange og viser, både kendte og mindre kendte – og der lægges op til fællessang.

Koncerten vil også indeholde nogle rytmiske korsatser, der passer godt til maj måned.

 

Billet priser:

Køb ved forsalg kr. 50,00

Køb ved døren kr 70,00

 

Rundvisning fra kl. 17:00 til kl. 19:00 kan bestilles her, pris kr. 40.00

 

Der er mulighed for at købe smørrebrød, der nydes fra kl 18:00

Pris 3 stk. kr. 79,00

 

 

 

 

 

Skive Musikskoles Kor

 

Skive Musikskoles Kor blev grundlagt i 1977 som et 4-stemmigt voksenkor.

Koret har i dag omkring 40 sangere med vidt forskellig baggrund og med spredning i alder, dog med hovedparten i den modne aldersgruppe.

Fælles for os er glæden ved at synge. Koret er altid parat til nye musikalske udfordringer og elsker at optræde for et publikum og vise, hvad amatørsangere kan præstere.

 

Koret synger alt fra klassiske værker, danske og udenlandske sange og salmer til rytmiske genrer som musicals og jazz m.m. og har gennem årene givet utallige koncerter, såvel alene som sammen med andre kor og orkestre.

 

Koret har for år tilbage givet koncert på Jenle, og vi glæder os til at synge der igen som afslutning på korets forårssæson. Vi har naturligvis fokus på Jeppe Aakjær, hvor vi vil synge både kendte og mindre kendte af hans sange og viser, blandt andet nogle af de sange, der blev sunget til det store Aakjær-stævne på Skive Seminarium i 2013 med ny komponerede korsatser.

Koncerten vil også indeholde nogle rytmiske korsatser fra vores repertoire, der passer godt til maj måned, ligesom vi lægger op til nogle fællessange.

 

Koret bliver dirigeret af Olésia Oliinykova, da vores faste dirigent, Merete Gry Rode Jacobsen er sygemeldt. Olésia har selv sunget i koret de sidste par år, og hun er i øvrigt også dirigent for Salling Koret.

Olésia har boet i Danmark i 3½ år. Hun stammer fra Ukraine, hvor hun er konservatorieuddannet korleder, og hvor hun har undervist i sang og klaver i 25 år.

 

Elisabeth Juul har i en årrække været korets faste pianist og repetitør.

Hun er uddannet cand.mag. i musik og engelsk fra Aarhus Universitet.

Tidligere gymnasielærer i Skive, nu organist og korleder i Vestsalling. Elisabeth spiller desuden fagot i Amatørsymfoniorkestret Salling Spillemænd.

Koncert i Laden med Bente Kure & Leif Ernstsen - torsdag den 12. juli klokken 19:30

Vores husorkester Bente og Leif gæster os igen med en musikalsk forestilling, der mest via sange, men også anekdoter og uddrag fra Jeppe Aakjærs prosatekster, tegner et helhedsportræt af Jeppe Aakjær

 

 

Billet priser:

 

kan nu kun købes ved døren

 

Køb ved døren kr. 175.00

 

 

 

 

Aakjærselskabet

Jenlevej 6

7870 Roslev

24 26 00 25

Aakjærselskabet er et af Europas største litteraturselskaber, og har ca. 2500 medlemmer.